Odsuń skórki, a następnie wypoleruj i oczyść naturalne paznokcie. Nałóż warstwę kleju do przedłużania paznokci (sprzedawany oddzielnie) na powierzchnię naturalnego paznokcia i utwardzaj przez 30 sekund pod lampą Le Mini Macaron LED (lub 60 sekund pod lampą Le Maxi Macaron LED).
W razie potrzeby wybierz odpowiedni rozmiar końcówki paznokcia, wypoleruj, kształtuj i oczyść. Najpierw nałóż cienką warstwę kleju, która pokrywa całą wewnętrzną część końcówki paznokcia. Następnie nałóż drugą, grubszą warstwę kleju tylko na dolną połowę końcówki paznokcia.
Ostrożnie dociśnij końcówkę do naturalnego paznokcia pod kątem 45 stopni, aby uniknąć powstawania pęcherzy. Przytrzymaj w miejscu i utwardzaj w trybie lampy błyskowej (przez 10 sekund) pod lampą LED. Zalecenie: Po użyciu lampki Mini odwróć pokrywę. W przypadku korzystania z lampy Maxi usuń miseczkę. Dzięki temu obie ręce mają więcej miejsca pod lampą. Następnie zwolnij i utwardzaj końcówkę paznokcia 30 sekund pod lampą LED Le Mini Macaron (lub 60 sekund pod lampą LED Le Maxi Macaron).
Powtórz czynność dla wszystkich paznokci. Gdy wszystkie końcówki przedłużające paznokcie zostały prawidłowo zamocowane i utwardzane, nałóż żelową warstwę i utwardzaj jak zwykle.
Usuwanie:
Najpierw odetnij żelowe końcówki przedłużające paznokci. Do tego można użyć zwykłego obcinacza lub nożyczek do manicure. Spiłuj powierzchnię końcówki paznokcia, aby złamać i usunąć górną warstwę lakieru żelowego. Pozostałą warstwę żelową mocz za pomocą nasączonych acetonem folii aluminiowych i wacików (Opcjonalnie: Nasączone acetonem płatki kosmetyczne i Gel Removal Clips LMM mogą być również używane do ich zabezpieczenia i zapewnienia szczelnego dopasowania w celu lepszego usunięcia. Odczekaj 15 minut. Następnie delikatnie przesuwaj pozostałe końcówki przedłużające paznokcie i wypoleruj naturalny paznokieć.